Add fel!...

...az ellenállásodat a körülményekkel szemben. Hidd el, elképesztően megnő a teherbírásod, javul a vérnyomásod, csökken a vércukor szinted, kevesebb nyugtató, szorongásoldó, antidepresszáns és/vagy alkohol :) kell majd. Ezek elég pozitív dolgok, nem? De. Már igazam van:).

És mi van akkor, ha a környezetedben van valaki, aki nem kedvel, és ezt esetleg állandó szekatúrával, szurkapiszkálódással folyton a tudtodra is adja. A vegzálást álcázhatja akár szakmai bírálatnak is, a "a legfőbb jó" érdekében. Ez is körülménynek tekinthető. Jó hírem van:Te döntesz. Ha alacsony az önértékelésed, akkor áldozatként tekintesz magadra, sőt hajlamos vagy magadévá tenni az általa Rólad alkotott képet. Ez a dolog sok szempontból necces. 

Sajnos ez a helyzet képes a mobbingolásig, a munkahelyi zaklatásig elfajulni, ami büntetendő. Kérdés: tehetsz-e bármit helyzet javulásáért? Sokszor már az is elegendő, ha eldöntöd, hogy saját kezedbe veszed sorsod irányítását. A belső erő sugárzik. Megtámogathatod magad néhány NLP-s módszerrel, lásd Klaus Birker - Barbara Schott könyvét: NLP - Belső erőforrásaink címmel. Sok olyan tippet tudnak adni, melyek magabiztosabbá tesznek.

Legközelebb a zsiráftáncról írok, ami olyan tudomány, amit iskolai szinten kellene oktatni.

yoda.jpg